Systeemtherapie

Wat houdt het in?

Voor ouders, familieleden of ouder-kindrelaties.

De gesprekken vinden plaats met minimaal 2 personen, met een maximum van 7 personen. De samenstelling kan per sessie verschillen, afhankelijk van de problematiek en doelstelling. Ik denk met jullie mee in wat een wenselijke samenstelling is. 

Wederzijdse beïnvloeding

Het uitgangspunt van systeemtherapie is dat problemen vaak niet alleen bij een persoon liggen, maar ontstaan uit de dynamieken en patronen die binnen een systeem bestaan. In plaats van iemand in het gezin of systeem als "de schuldige" aan te wijzen, richt systeemtherapie zich op het begrijpen van de onderliggende oorzaken door naar de bredere context en interacties tussen de leden van het systeem te kijken. Het doel is om wederzijds begrip en positieve veranderingen te creëren. 

Combinatie van methoden en technieken

In de sessies combineer ik inzichtgevende en ervaringsgerichte therapieën. Ik maak gebruik van Hechtingsgerichte systeemtherapie, Narratieve therapie, Emotionally Focused Therapy (EFT), Mentalisation Based Treatment (MBT) en Schematherapie.

Meer weten?

Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) staat uitgebreid uitgelegd wat systeemtherapie precies inhoudt en hoe het werkt. 
Volgende
Volgende

Relatietherapie